domingo, 26 de marzo de 2017

Xerrada ONCE

Xerrada ONCE



Bones tardes, avui aprofit el diumenge per contar-vos que dijous vam tenir el gust de rebre la visita a classe del director de la ONCE a Menorca i d’un dels mestres que col·laboren amb aquesta associació. La xerrada es va dividir en dues parts, a la primera, el director ens va explicar una mica com funciona la organització, com es va fundar i quines funcions i activitats duen a terme. I a la segona part, el mestre ens va explicar una mica la seva feina, algunes experiències i un parell de pinzellades que com ell ensenya el Braille a els nens o a les persones que per alguna raó perden la vista.

La organització va néixer a partir de la necessitat d’uns recursos que no hi havia a la nostre societat. Em sembla tan important la tasca que porten a terme. A part de totes les iniciatives que duen a terme: orientació laborals, lluita per la normalització, accés a la  informació (tiflologia), material per a les adaptacions a les escoles, etc. Una cosa que em va semblar molt important i que va comentar el director (amb un 62% de discapacitat visual), és la necessitat de pertinença, de sentir que no estàs sol en una situació així, que hi ha molta gent que està en una situació similar a tu, i que és molt important que s’uneixin i es sentin membres de la organització.

Per altra banda, el professor ens va explicar que actualment és ell el que mostra el Braille als nens i nenes que ho necessiten. Em va semblar molt bo que sigui igual en tots els idiomes. Això els hi facilita molt més la vida a les persones que funcionen amb aquest sistema de lecto-escriptura. A part, ens va voler transmetre la importància del treball en xarxa en els equips educatius, i més encara amb els infants que presenten dificultats d’aquests tipus. “Si no treballem en xarxa no serveix de res” va afirmar. I estic totalment d’acord. És molt important estar ben coordinats, i més en aquests casos. Si nosaltres com a professionals no ens esforcem per treballar de manera coordinada, el perjudicat és l’infant. És una tasca vital.

Vos convit a visitar la seva pàgina i descobrir una mica més: 
http://www.once.es

Marián 

No hay comentarios:

Publicar un comentario